Barça haalt nog eens uit, Barcelona laat geen spaander heel van hekkensluiter

26-04-2017 21:22

FC Barcelona mag zich in elk geval de komende uren koploper van de Primera División noemen. Hekkensluiter Osasuna werd in Camp Nou met 7-1 verslagen, waardoor Real Madrid op drie punten volgt.

Op de klinkende zege van Barça viel weinig af te dingen. Drie dagen na El Clásico (2-3 overwinning) startte de thuisploeg sterk. Na twaalf minuten was de ban gebroken. Lionel Messi maakte zijn 501e treffer in Catalaanse dienst, waarna André Gomes na een half uur spelen de 2-0 maakte.

Kort na rust tekende Osasuna via Robert Torres (vrije trap) voor de aansluitingstreffer, maar dat bleek het teken voor Barcelona om nog eens flink aan te zetten. Gomes, Messi, Paco Alcacer (tweemaal) en Javier Mascherano - met zijn eerste doelpunt ooit voor Barça - maakten er een afstraffing van voor Osasuna: 7-1.

Door de ruime overwinning is Barcelona in elk geval de komende uren de alleenheerser in Spanje. Real Madrid, dat nog twee wedstrijden tegoed heeft, begint om 21.30 uur aan de uitwedstrijd tegen Deportivo La Coruña en kan weer op gelijke hoogte komen.