Kompany glundert na terugkeer: Mirakel dat ik nog in de ploeg sta

Kompany glundert na terugkeer: "Mirakel dat ik nog in de ploeg sta"

26-04-2017 20:40

Vincent Kompany speelt met Manchester City donderdag de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De Citizens nemen het dan op tegen aartsrivaal Manchester United. De opnieuw topfitte Kompany kan alweer hopen op een basisplek.

De verdediger was dit seizoen al maanden out, maar lijkt de laatste weken weer helemaal fit te zijn. Hij stond ook meermaals in de basis bij The Citizens. Dat doet hem duidelijk goed. "Op zich is het al een mirakel dat ik altijd terug in de ploeg kwam", zegt de verdediger in het programma Hoogvliegers.

"Hoeveel spelers hun carriere eindigde niet omdat ze geblesseerd raakten? De ploeg koopt dan nieuwe spelers aan, sterkere spelers en dan kom je niet meer aan de bak", zegt hij. "Ik moest dit seizoen geduldig zijn, maar er zijn een heleboel jongens gekomen die allemaal op mij positie spelen. Dus is het een mirakel dat ik nog steeds in de ploeg sta", aldus Kompany.

Veel concurrentie dus, maar dat deert hem niet. "Ik ben wel de perfecte speler om de concurrentie mee aan te gaan. Ik geef altijd die jongens een kans om zichzelf te bewijzen", vertelt hij.