'Meïté stelt opmerkelijke eis in onderhandelingen met Franse topclub'

'Meïté stelt opmerkelijke eis in onderhandelingen met Franse topclub'

26-04-2017 17:06

Steeds luider klinkt het gerucht dat Soualiho Meïté Zulte Waregem komende zomer zal inruilen voor AS Monaco. De centrale middenvelder zou de voorbije weken al onderhandeld hebben met de Franse topclub. De jongeling heeft de geïnteresseerde partij meteen laten weten waar het op staat.

De 23-jarige Meïté speelt dit seizoen de pannen van het dak aan de Gaverbeek. Dat het zijn laatste maanden in Waregem zijn, staat als een paal boven water. Onduidelijker is waar zijn toekomst ligt. Monaco is alvast een belangrijke gegadigde. Als de halve finalist uit de Champions League kans wil maken, zal trainer Leonardo Jardim wel aan het roer moeten blijven.

Dat heeft de entourage van Meïté immers op tafel gelegd tijdens de onderhandelingen, weet Het Nieuwsblad. Jardim leidde Monaco de voorbije twee jaar weer naar de top van het Franse én het Europese voetbal. Meïté wordt overigens ook in Duitsland fel begeerd. Onder meer Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach hebben hun oog laten vallen op de controleur.