Superfan herkent 'zijn' Standard niet meer en neemt opvallende beslissing

Superfan herkent 'zijn' Standard niet meer en neemt opvallende beslissing

26-04-2017 15:51

De miserie bij Standard Luik blijft maar duren. Na het mislopen van Play-Off 1, staan de Rouches nu troosteloos laatste in Play-Off 2A. Superfan Francis Martin herkent zijn club niet meer en heeft daarom een opvallende beslissing genomen.

De man verzamelt al veertig jaar lang items van de Luikse club, maar wil zijn collectie ter waarde van tienduizenden euro's nu van de hand doen. Naast een foto van zijn echtgenote met clublegende Christian Piot, doet hij zijn verhaal aan RTL. 

"Christian, dat was tenminste nog eens pure klasse. Volgens mijn vrouw hebben de spelers van vandaag geen respect meer", aldus Francis, die inmiddels een bod van 10.000 euro op zak heeft van Standard zelf, dat zijn collectie wil gebruiken om een museum te beginnen in het stadion.

Dat bod heeft Francis echter meteen van tafel geveegd. Hij is van mening dat zijn verzameling zeker 50.000 euro waard is en plant een enorme tombola. "Een lotje kost 20 euro. ALs er 2.500 verkocht worden, krijgt de winnaar alles. Op die manier kan ik één supporter mijn passie laten verderzetten."