UPDATE: Defour krijgt bijzonder goed nieuws te horen van Burnley

UPDATE: Defour krijgt bijzonder goed nieuws te horen van Burnley

23-05-2017 16:03

Steven Defour heeft een concurrent minder bij Burnley. Joey Barton werd door de FA voor maar liefst achttien maanden geschorst van alle voetbalactiviteiten.

De FA kwam op de officiële website met een duidelijk statement naar buiten. De bad boy van het Engelse voetbal wordt voor achttien maanden geschorst. De 34-jarige middenvelder werd ervan verdacht tussen 26 maart 2006 en 13 mei 2016 op voetbalwedstrijden gegokt te hebben. Maar liefst 1.260 keer in totaal, wat strafbaar is in Engeland.

De middenvelder werd ondervraagd door de FA en zou toegegeven hebben dat hij gegokt heeft, waarvoor hij meteen geschorst werd en een boete van 35.000 euro kreeg. Burnley heeft op de officiële website al gereageerd dat het in beroep gaat tegen de schorsing. Dat betekent mogelijk wel goed nieuws voor Defour. De twee waren namelijk concurrenten van elkaar bij Burnley.

Update 23/05 16.05 uur: De lange schorsing voor Barton heeft ook extra negatieve gevolgen. De middenvelder wordt bedankt voor bewezen diensten bij Burnley. Hij moet nu dus op zoek naar een nieuwe club, al lijkt dat moeilijk te gaan worden. Dat betekent echter wel goed nieuws voor Defour, die zo dus een concurrent de club ziet verlaten.