Rode Duivel verrast door Preud'homme: ''Hij zei dat hij Club ging verlaten''

Rode Duivel verrast door Preud'homme: ''Hij zei dat hij Club ging verlaten''

26-04-2017 13:00

Michel Preud'homme loodste Club Brugge vorig seizoen naar de eerste titel sinds 2005. Ondanks het succes twijfelde de coach over zijn toekomst bij de landskampioen. Preud'homme en lijkt nu bezig te zijn aan het seizoen teveel.

Er werd lange tijd gespeculeerd over de beslissing van Preud'homme. Zou hij blijven of kiezen voor een nieuwe uitdaging? Thomas Meunier, die onder Preud'homme ontbolsterde bij Club, dacht dat Preud'homme de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels zou worden. "Ja, absoluut. Ik was er trouwens van overtuigd dat hij het ging worden", zegt de rechtsback van Paris Saint-Germain in Sport/Voetbalmagazine.

Preud'homme zou Meunier zelfs persoonlijk hebben verteld dat hij weg zou gaan bij Club. "Ik herinner me nog een moment halverwege vorig seizoen, toen we een glas dronken en zeiden dat we aan het eind van het seizoen allebei Club zou verlaten. De timing was perfect voor hem, kampioen geworden, op een mooie noot kunnen eindigen. Alle kaarten lagen goed voor hem om bondscoach te worden'', besluit Meunier.