''Vanhaezebrouck heeft een doffe glans over de Gantoise laten neerdalen''

''Vanhaezebrouck heeft een doffe glans over de Gantoise laten neerdalen''

26-04-2017 11:00
5

AA Gent won dinsdag met 0-2 van Zulte Waregem en hield de titelstrijd nog enigszins spannend, al twijfelen slechts weinigen nog over het 34e kampioenschap van Anderlecht. Zo ook Hugo Camps niet. Hij vindt dat de concurrentie dit moet accepteren. 

Gent houdt vol dat de race nog niet gelopen is, maar Camps heeft zijn twijfels. ''Gentse bluf? Ach, laten we het morele bewapening noemen voor het incasseren van teleurstelling. Iedereen heeft het nu over Club dat uitgeblust en der voetbaldagen zat is, maar het seizoen van AA Gent was ook niet zo denderend'', schrijft hij woensdag in zijn column voor Het Laatste Nieuws.

De columnist stelt zich ook vragen bij de aankopen en coach Hein Vanhaezebrouck. ''De blitzinvesteringen in de wintermercato hebben de Buffalo's niet echt vooruitgeholpen. Als Michel Preud'homme een jaar te lang bij Club is gebleven, kun je van Hein ook zeggen dat hij een doffe glans over de Gantoise heeft laten neerdalen. Coaches zijn conjunctuurgevoelig, dat geldt zelfs voor Mourinho en Wenger. Eens houdt het op.''

''Club heeft meer last van gekrenkte trots dan AA Gent. Ineens praten ze zich daar een staat van hel en verdoemenis aan met Preud'homme als kop van Jut. AA Gent is stoïcijnser: Barça wordt ook weleens een jaartje geen kampioen van Spanje. C'est la vie'', zo besluit Camps.