Chaos compleet in Nederland: Topkandidaat bedankt ondanks toezegging KNVB

Chaos compleet in Nederland: Topkandidaat bedankt ondanks toezegging KNVB

26-04-2017 10:22
2

Nederland heeft nog altijd geen nieuwe bondscoach. De soap duurt voort en wordt steeds pijnlijker. Topkandidaat Henk ten Cate ziet af van het toegekende bondscoachschap van het Nederlands eltal. Maandag zegde technische directeur Hans van Breukelen de baan toe, maar Ten Cate besloot de onderhandelingen een dag later te beëindigen.

"De baan van bondscoach van het Nederlands elftal is mij maandagavond toegezegd", zegt Ten Cate tegen Voetbal International. "Maar uiteindelijk heb ik besloten dat niet te doen. Als je zo'n verantwoordelijke baan aanneemt, voor mij de meest eervolle in het Nederlandse voetbal, is het essentieel dat de hele organisatie daar achter staat, anders wordt het geen succes."

Bij de KNVB waren twijfels ontstaan, aldus VI. Volgens het weekblad kan geconcludeerd worden dat technisch directeur Hans van Breukelen bij de KNVB onder druk is gezet om voor Dick Advocaat te kiezen. Voor Advocaat, die ook nog kort bondscoach was van de Rode Duivels, ligt de weg nu vrij om bondscoach te worden.

De Telegraaf gaat iets verder en schrijft dat tijdelijke KNVB-baas Jean-Paul Decossaux Van Breukelen heeft overruled. Het dagblad noemt dat een 'hardnekkig gerucht'. Als dat klopt, heeft de commerciële man de Ten Cate-wens van superadviseur Louis van Gaal en van aanvoerders Arjen Robben en Wesley Sneijder naast zich neergelegd. Wordt vervolgd.