Genk heeft nieuw goudhaantje in de rangen: Maakte al naam in Europa

Genk heeft nieuw goudhaantje in de rangen: "Maakte al naam in Europa"

26-04-2017 09:30

Toen KRC Genk in januari Wilfred Ndidi verkocht aan Leicester City, haalde het Sander Berge als vervanger. En ook de Noor bleek een schot in de roos. De 19-jarige middenvelder maakt veel progressie en volgens zijn makelaar is er al veel interesse.

--> ONOVERWINNELIJK! 7(!) keer je inzet voor nieuwe winst Genk!

Een vertrek is nog niet direct aan de orde, maar Berge wordt nu al nauwlettend in het oog gehouden. "Zijn voornaamste focus ligt nu op KRC Genk. Hij is er heel gelukkig, maar alles gaat duidelijk heel snel voor hem", aldus zijn makelaar Morten Wivestad in Sport/Voetbalmagazine. "Sander maakte intussen al naam in Europa, wij voelen de interesse van verschillende clubs en staan voor alles open."

Met zijn jonge leeftijd heeft de Noor nog veel progressiemarge in zich. "Zowel in defensief als in offensief opzicht kan hij zijn potentieel in de lucht nog beter benutten. In Noorse jeugdteams moet je niet zo vaak omgaan met één-tegen-éénsituaties in de lucht. Het is wel atypisch voor zo’n atletische jongen dat Berge toch heel snel en mobiel is."

Genk gaalde Berge weg bij Valerengen in Noorwegen voor twee miljoen euro. Hij speelde in alle competities samen al 20 officiële duels voor de Limburgers.