Update: Atlético kan geen beroep doen op Carrasco in topwedstrijd

Update: Atlético kan geen beroep doen op Carrasco in topwedstrijd

26-04-2017 18:50

Atlétco Madrid kende dubbel pech dinsdag. De Rode Duivel zag zijn ploeg 0-1 onderuit gaan tegen Villareal en hij viel bovendien zelf uit. Carrasco was pas tijdens de rust ingevallen, maar blesseerde zich aan de schouder.

Na een onzacht duel met Rukavina greep Carrasco naar zijn schouder. Uit een scan in het ziekenhuis bleek dat hij zijn sleutelbeengewricht verstuikt had. Hoe lang hij precies out is, werd niet meegedeeld door de club. Ploegmaat Gabi zag het evenwel somber in.

"De blessure zag er niet goed uit. Hij kon zijn hand niet meer bewegen", aldus Gabi op de Spaanse radio. "Ik denk dat hij de halve finale van de Champions League zal missen, zowel de heen- als de terugwedstrijd." Atlético neemt het daarin op tegen stadsrivaal Real Madrid. Vorig jaar was Carrasco nog trefzeker in de finale van het Kampioenenbal, ook al tegen Real.

Update 16.20 uur: De schouderblessure die Yannick Carrasco dinsdagavond heeft opgelopen, blijkt volgens Het Laatste Nieuws uiteindelijk mee te vallen. De Rode Duivel heeft slechts een lichte verstuiking aan het schoudergewricht. Het is nog onduidelijk hoelang de 23-jarige winger buiten strijd zal zijn.

Update 18.50Marca weet het nu zeker: Yannick Carrasco zal Atlético Madrid niet kunnen helpen in de heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League. Daardoor mist onze landgenoot dus de eerste clash met aartsrivaal Real Madrid. Bovendien zal de vleugelspeler ook in de competitiewedstrijd van Las Palmas van de kant moeten toekijken. Dat heeft een röntgenfoto aan het licht gebracht. Daarnaast blijft het onduidelijk of Carrasco de terugmatch tegen Real wél zal halen.