Anderlecht-huurling voelt zich goed bij nieuwe ploeg: Keuze was snel gemaakt

Anderlecht-huurling voelt zich goed bij nieuwe ploeg: "Keuze was snel gemaakt"

25-04-2017 23:23

Wout Faes denkt dat hij de goede keuze heeft gemaakt door op huurbasis naar sc Heerenveen te verkassen. De negentienjarige verdediger wordt momenteel gehuurd van RSC Anderlecht.

"Heerenveen volgt mij al enkele jaren, dus ze wisten met wie ze te maken hadden", aldus de Anderlecht-huurling in FeanFan Magazine. "Dat gaf mij een goed gevoel, mijn keuze was snel gemaakt. Advies van andere Belgische spelers die in de Nederlandse competitie spelen of hebben gespeeld, had ik daarbij niet nodig."

Dat het er in Nederland anders aan toegaat dan in België, merkte Faes direct. "Er wordt bij Anderlecht minder risico genomen. Bij druk op de bal wordt al snel een lange bal gespeeld, terwijl bij Heerenveen een voetballende oplossing wordt gezocht. In België ziet men Heerenveen als de best voetballende ploeg van Nederland", besluit Faes.

De verdediger speelde tot op heden vijf wedstrijden voor Heerenveen, waarvan vier als basisspeler. Hij viel vooral op in de uitwedstrijd tegen Ajax, waarin hij bij drie Amsterdamse doelpunten was betrokken.