Gent mag blijven dromen van titel na gevleide winst tegen Zulte Waregem

25-04-2017 22:21
1

De strijd om de titel is dan toch niet helemaal gestreden. Gent blijft aanklampen na winst tegen Zulte Waregem, al is die winst wel zeer gevleid.

Echt hoogstaand voetbal was er niet meteen te zien in de partij tussen Zulte Waregem en Gent. De bezoekers domineerden de eerste helft wel met veel balbezit, maar konden amper gevaarlijk zijn.

Iets meer dan halfweg de eerste helft was het wel raak voor de Gentenaren toen de onvermijdbare Yuya Kubo alweer kon scoren. Moses Simon en Danijel Milicevic kregen nog een goede kans, maar zij vergaten te scoren.

Gemors met kansen
Zulte Waregem kwam volle goede moed uit de kleedkamers en ging op zoek naar die gelijkmaker. Die had het ook bijna te pakken via Mbaye Leye. De Senegalees scoorde, al werd zijn doelpunt afgekeurd.

De thuisploeg bleef maar aandringen, met enkele goede kansen tot gevolg. Doelpunten vielen er niet. In de allerlaatste minuut maakte Kalifa Coulibaly er uiteindelijk toch nog 0-2 van. Dankzij de zege komt Gent tot op vijf punten te staan van leider Anderlecht en blijft het ook zeker op de tweede plek staan in de stand.