Vanhaezebrouck verklaart keuzes: Logisch dat er dan jongens in de tribune zitten

Vanhaezebrouck verklaart keuzes: "Logisch dat er dan jongens in de tribune zitten"

25-04-2017 17:35

AA Gent trekt dinsdag naar Zulte Wargem om zijn tweede plaats te verdedigen. Het wordt geen simpele klus voor de Buffalo’s. Vooral het Gentse middenveld kampt met veel belangrijke afwezigen. Maar coach Hein Vanhaezebrouck panikeert niet.

Estiti mist de trip naar Essevee door schorsing. Ook Renato Neto is nog niet hersteld van zijn zware blessure. Brecht Dejaeghere zit wel in de selectie, maar zal hoogstwaarschijnlijk niet starten. Daardoor lijkt Rob Schoofs zich opnieuw voor een basisplaats te kunnen opmaken. Iets wat de Gent-coach ontkent. "Er is niet alleen Schoofs he, we hebben nog Rabiu, Birger Verstraete, Louis Verstraete, keuze genoeg. Maar het zijn wel bijna allemaal jonge gasten en niet de spelers die qua recuperatie echt uitblinken. Eerder de vervangers voor de creatieve types. Tegen een atletische ploeg als Zulte Waregem dat zoveel infiltreert vanuit het middenveld en dat met veel power speelt, is dat misschien geen goede keuze", vertelt Vanhaezebrouck op de clubwebsite van Gent.

Gent beschikt over een brede kern. Die zal dinsdag dan ook van pas kunnen komen. "Ik moet ervoor zorgen dat er een evenwicht in mijn ploeg is, dat ik zoveel mogelijk posities gecoverd heb op de bank, dat er voldoende Belgen op het wedstrijdblad staan, etc. Soms kies je ook een speler in functie van een andere speler. De ene keer heb je bijvoorbeeld wat meer gestalte nodig, de andere keer meer techniek, enzovoort. Dat bepaalde jongens in de tribune belanden is dan ook logisch", aldus Vanhaezebrouck.