UPDATE: Bittere pil voor Harbaoui, stevige straf na tackle op Dejaegere

UPDATE: Bittere pil voor Harbaoui, stevige straf na tackle op Dejaegere

25-04-2017 16:14
1

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag twee speeldagen schorsing een boete van 600 euro gevraagd voor Hamdi Harbaoui. Hij krijgt die na zijn tackle tegen AA Gent (0-1).

De Tunesiër sprong vijftien minuten voor tijd met beide voeten vooruit naar de bal. Bij zijn sprong raakte hij ook de voet van Brecht Dejaegere. Harbaoui kreeg een gele kaart, maar de Reviewcommissie vond dat niet goed genoeg. "Harbaoui maakt een sprongtackle met beide voeten vooruit en aan een veel te hoge intensiteit, waardoor de fysieke integriteit van Dejaegere in gevaar was", citeert Het Laatste Nieuws bondsprocureur Ebe Verhaegen.

De spits van Charleroi begreep er niets van. "Ik spring op de bal om de bal te beschermen en in mijn bezit te houden. Ik raak Dejaegere niet, het was zeker niet mijn intentie hem te kwetsen", zei de Tunesische aanvaller. Harbaoui riskeert daardoor de verplaatsing naar Anderlecht en Oostende te moeten missen. De Geschillencommissie maakt later op de dag het vonnis bekend.

Update 16:14 uur: Inmiddels raakte ook bekend dat de Geschillencommissie besloten heeft om Harbaoui twee speeldagen te schorsen. Charleroi kan echter nog steeds in beroep gaan.