'Terugkeer lonkt voor bankzitter Chelsea: miljoenenbod uit de Premier League'

'Terugkeer lonkt voor bankzitter Chelsea: miljoenenbod uit de Premier League'

25-04-2017 11:45

Bournemouth hoopt Nathan Aké in de zomer te verleiden tot een terugkeer. The Cherries zijn bereid om ruim twintig miljoen euro af te tikken voor de Nederlandse verdediger van Chelsea, weet The Daily Mirror. Aké (22) speelde dit seizoen een aantal maanden op huurbasis voor Bournemouth. 

De huidige nummer dertien van de Premier League huurde de jonge linkspoot in de zomer. Aké speelde tien competitieduels voor Bournemouth en scoorde drie keer. Chelsea besloot hem in januari terug te halen naar Londen. 

Daar is Aké er sindsdien niet in geslaagd om een basisplaats af te dwingen. Afgelopen zaterdag stond de Nederlandse jeugdinternational voor het eerst sinds lange tijd in de basis bij The Blues. Aké verving de afwezige Gary Cahill tijdens het FA Cup-duel met Tottenham Hotspur. Chelsea won (4-2) mede dankzij een sterke invalbeurt van Eden Hazard en plaatste zich voor de eindstrijd. 

Aké, die sinds 2012 slechts vijftien officiële duels speelde namens Chelsea, is niet het enige doelwit van Bournemouth. Manager Eddie Howe wil ook dolgraag goalie Asmir Begovic overnemen van de Premier League-koploper. Hij moet zo'n acht miljoen euro kosten.