Anthuenis heeft duidelijk voorkeur tussen AA Gent en Club Brugge

Anthuenis heeft duidelijk voorkeur tussen AA Gent en Club Brugge

25-04-2017 11:30

Anderlecht gaat zonder ongelukken de landstitel winnen, maar voor de tweede plaats is het nog extreem spannend. Peter Vandenbempt denkt dat AA Gent tweede wordt, maar Aimé Anthuenis heeft een andere mening. 

Anthuenis denkt dat het Club Brugge is dat toch nog het Champions League-ticket zal pakken. "Het is jammer dat de spanning voor de titel zo snel wegvalt. De strijd voor plaats twee zal dan weer wel razend spannend blijven. Volgens mij zal het toch nog altijd tussen Brugge en Gent gaan, met Club als favoriet", vertelt hij op de website van De Zondag.

Anthuenis denkt dat Club nog een laatse inspanning in petto heeft. "De Bruggelingen hebben nog vier thuismatchen voor de boeg, de kalender speelt in hun voordeel. Een keer winnen en de trein kan weer vertrokken zijn. Gent moet morgen naar Zulte Waregem. Een cruciale en moeilijke match", weet de ex-coach.

Naast Club en Gent zou er nog een derde hond kunnen zijn. "Mocht Zulte die match winnen dan zouden ze zich misschien ook nog kunnen moeien voor plek twee. Oostende en Charleroi zie ik niet meespelen. Alles staat dicht op elkaar onder Anderlecht, dus we moeten voorzichtig afwachten". Zulte zal echter liever niet tweede worden, want door de bekerwinst is het nu al geplaatst voor de Europa League-poules.