Benitez plaatst vraagtekens bij Newcastle-toekomst: 'Genoeg geld geven'

Benitez plaatst vraagtekens bij Newcastle-toekomst: 'Genoeg geld geven'

25-04-2017 11:17

Hoewel Rafa Benitez maandag promotie naar de Premier League veiligstelde, is het allerminst zeker dat hij ook volgend seizoen trainer is van Newcastle United. De 57-jarige Spanjaard onthulde dat direct na de 4-1 zege op Preston North End.

"Je weet het nooit. In het voetbal kun je dat soort beloftes niet maken. Ik ben heel blij en trots op wat we bereikt hebben, want het was voor ons niet makkelijk", reageert Benitez in Engelse media. "Toen ik startte aan het seizoen zei iedereen: 'Rafa heeft geen ervaring in het Championship, hij gaat het zwaar krijgen'. En zwaar was het, maar we hebben onze taak wel volbracht."

"Dit is een dag om te herinneren, want het is zeker niet gemakkelijk om binnen een jaar weer terug te zijn in de Premier League", aldus Benitez, die afgelopen zomer nog zijn contract met drie jaar verlengde. Hij wil dat Newcastle, de club van Matz Sels, doorpakt om te voorkomen dat een jaar degradatievoetbal wacht. "We moeten ervoor zorgen dat we sterk genoeg zijn om de Premier League aan te kunnen."

Clubicoon Alan Shearer windt er geen doekjes om. "Als je Benitez genoeg geld geeft om te investeren, is de kans veel groter dat hij blijft", aldus de oud-spits bij de BBC. "Het is immers de vraag wat de club nu wil. Willen ze er écht voor gaan of het hele seizoen tegen degradatie strijden."