'Anderlecht zet megasom voor Teodorczyk al uit het hoofd'

'Anderlecht zet megasom voor Teodorczyk al uit het hoofd'

25-04-2017 10:39

Anderlecht besloot eind maart de optie tot koop in het huurcontract van Lukasz Teodorczyk te lichten. Hij ligt nu tot en met medio 2020 vast, maar een doorverkoop met flinke winst in de zomer is niet uitgesloten. Al zal de transfersom wel eens lager uit kunnen vallen dan ooit gehoopt.

Anderlecht betaalde 4,5 miljoen euro aan het Oekraïense Dinamo Kiev om de goaltjesdief definitief over te nemen. Paars-wit doet zakelijk hoe dan ook een uitstekende deal. De clubleiding verwacht de Pool namelijk makkelijk voor een veelvoud van dit bedrag te kunnen verkopen. De richtprijs is echter al flink gedaald.

Teodorczyk was voor Nieuwjaar niet te stoppen en maakte indruk met liefst 24 treffers in zijn eerste 32 optredens. Er werd in Brussel toen al hardop gedroomd van een transfersom rond de twintig miljoen euro. In 2017 is zijn doelpuntenproductie afgenomen, want in de laatste 17 matchen kon hij nog maar vier keer scoren.

Het Nieuwsblad vernam via insider dat de richtprijs nu eerder twaalf miljoen euro moet zijn. Bij voorzitter Roger Vanden Stock groeit echter de hoop op Teodorczyk te behouden bij het pakken van de titel. Het is dus nog maar afwachten of het deze zomer al tot een vertrek komt.