Tielemans niet naar Monaco? Zullen nog wel andere clubs komen

Tielemans niet naar Monaco? "Zullen nog wel andere clubs komen"

25-04-2017 09:30

Anderlecht dreigt deze zomer helemaal leeg te lopen, al is er wel veel geld mee gemoeid. Onder meer voor Youri Tielemans, die voor een topbedrag naar Monaco zou kunnen. Marc Degryse weet echter niet of dat de ideale club is voor hem.

In Extra Time geeft de analist aan dat Tielemans wel al een heel complete speler is. "Hij heeft de klasse om te weten waar hij moet komen en zijn traptechniek is een grote kwaliteit. Het is geen toeval dat hij zo makkelijk zijn ploegmaats vindt. Hij maakt ook iedere keer de juiste keuze. Wat hij doet is toch wel straf voor een jongen van 19."

Degryse ziet Tielemans graag een tussenstap maken richting de top. "De interesse van Monaco? Je zou kunnen zeggen dat de Franse competitie een opstapje is, maar eigenlijk is Monaco wel al de top. Die club zit wel in de halve finales van de Champions League, waarin ze Manchester City en Dortmund hebben uitgeschakeld. En mogelijk worden ze ook nog kampioen van Frankrijk."

Degryse hoopt dan ook dat er een betere aanbieding komt. "Monaco is misschien geen droomclub, maar qua niveau is het wel hoog. Er zullen ook nog wel andere clubs komen die misschien aantrekkelijker zijn". Eén van de andere clubs die ver staan met Tielemans zou Everton zijn.