AA Gent-speler erg scherp voor Club Brugge: Jullie doen dat niet?

AA Gent-speler erg scherp voor Club Brugge: "Jullie doen dat niet?"

25-04-2017 09:15
4

Brecht Dejaegere heeft het de laatste maanden niet al te gemakkelijk. De creatieve middenvelder van AA Gent heeft namelijk een kwalijke reputatie als schwalbekoning. Dejaegere reageert op al die kritiek en is erg ontstemd.

Dejaegere vindt dat de negatieve berichten wel eens mogen ophouden. "Toegegeven, het is niet altijd gemakkelijk om de kritiek te negeren. Mensen kijken niet meer objectief naar mij - ik heb het etiket gekregen een duiker te zijn. Dat is niet leuk", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Zelfs in Extra Time werd hem gevraagd of hij zich niet te makkelijk laat vallen. "Filip Joos had toen alle fases uit een match achter elkaar gezet en gaf nadien toe dat er altijd wat contact was. Wel, waarover discussiëren we dan?"

Dejaegere hoopt dat hij deze reputatie ooit nog kwijtraakt. "Kijk, ik heb nog nooit toneel gespeeld. Ik ben géén komediant. Een matennaaier evenmin - wat heb ik dat woord al vaak gelezen. Vraag eens aan de trainers die zeggen dat ik een matennaaier ben, of ze graag een Brechtje in hun ploeg zouden hebben. Ik ben een faire speler. Eén die níemand een gele kaart aannaait."

Hommeles met Club Brugge
Onder meer tegen Club Brugge kreeg hij een giftige opmerking. "Ruud Vormer zei me onlangs: 'jij kan goed vallen, man!' Ik vroeg: 'En jullie doen dan niet? Kijk vanavond maar eens naar de beelden.' Immers had die dag een paar keer over de grond gerold na een tackle van William (Troost-Ekong, red.), maar toen de scheids geel trok, stond hij meteen weer recht. De mensen letten daar niet op, hé. Ze kijken alleen nog naar Brecht Dejaegere."