Bankzitter moet zich geen zorgen maken: Weiler is fan van hem

Bankzitter moet zich geen zorgen maken: "Weiler is fan van hem"

25-04-2017 08:30

Anderlecht verbaasde afgelopen zomer vriend en vijand met de duurste Belgische transfer aller tijden. Het betaalde liefst 7,8 miljoen euro voor Nicolae Stanciu, maar de Roemeen heeft het bijzonder moeilijk. In Het Nieuwsblad reageert zijn makelaar op die problemen.

--> EASY! Anderlecht op weg naar de titel na winst: 2,40 keer je inzet!

Zijn makelaar Anamaria Prodan geeft aan dat Stanciu zijn lot in eigen handen heeft. "Stanciu moet rechtstaan als een man. Hij moet vechten voor zijn basisplaats. In Roemenië was hij een ster die non-stop speelde, nu moet hij zich aanpassen aan zijn rol in het team. Ik ben er zeker van dat René Weiler een fan is van Nico, maar op dit moment speelt er een Belgische international (Youri Tielemans, red.) op zijn positie. Maar zijn moment komt nog wel als de trainer hem nodig heeft. Hij is zeker gelukkig in Anderlecht", vertelt ze in Het Nieuwsblad.

Stanciu is trouwens gekocht met een aantal extra clausules. Zo betaalt Anderlecht één miljoen euro extra bij een titel én als hij meer dan de helft van de wedstrijden speelt. Het tweede is al het geval, het eerste zit er aan te komen. Dan is Stanciu dus écht de man van tien miljoen.