Discussie over toekomst van Tielemans: Eigenlijk is Monaco al de top, hé

Discussie over toekomst van Tielemans: "Eigenlijk is Monaco al de top, hé"

24-04-2017 23:47

In Extra Time waren ze er niet helemaal uit of Leander Dendoncker dan wel Youri Tielemans nu het grootste talent van RSC Anderlecht is. Vast staat in ieder geval dat die laatste barst van de klasse. In de voetbaltalkshow werden zijn kwaliteiten nogmaals bewierookt.

--> EASY! Anderlecht op weg naar de titel na winst: 2,40 keer je inzet!

Marc Degryse is vooral onder de indruk van de manier waarop Tielemans tegen een bal trapt. "Zijn traptechniek is toch echt wel een grote kwaliteit. Het is helemaal geen toeval dat hij zo gemakkelijk zijn medemaats vindt op die stilstaande fases", aldus de voormalige Gouden Schoen. "Hij maakt iedere keer de juiste keuzes. Als je ziet hoe makkelijk hij die ballen trapt..."

De voorbije dagen dook de naam van AS Monaco veelvuldig op als volgende bestemming. Degryse wikt en weegt die optie. "Eigenlijk is Monaco al de top, hé. Ze staan gewoon in de halve finale van de Champions League. Het is een opstap, al is het wel de Franse competitie. Maar die mannen hebben dus wel City en Dortmund uitgeschakeld...", klinkt hij positief.

Jan Mulder had daar nog een vraagje aan toe te voegen. "Wat zou Youri zelf graag willen. Ik zeg maar wat, Italië of Engeland?", vroeg de Nederlander aan de rest van het panel. "Italië, dat moet hij toch niet doen", gaf Franky Van der Elst alvast advies mee.