Newcastle keert na jaar afwezigheid weer terug in de Premier League

Newcastle keert na jaar afwezigheid weer terug in de Premier League

24-04-2017 23:05

Newcastle United is per volgend seizoen weer op het hoogste Engelse voetbalniveau te bewonderen. De club van manager Rafael Benitez en Matz Sels verzekerde zich maandagavond van promotie naar de Premier League.

Daar was een 4-1 overwinning op Preston North End voor nodig. Newcastle strijdt met Brighton & Hove Albion nog om het kampioenschap (vier punten achterstand met nog twee duels te spelen), maar is wel al zeker van promotie. Newcastle degradeerde vorig seizoen naar het tweede Engelse niveau, maar de belangstelling voor de club was er niet minder om. Het St. James' Park (52.000 plaatsen) zat iedere wedstrijd nagenoeg vol.

Bij Newcastle staat met Sels dus één landgenoot onder contract. Echt gelukkig is de 25-jarige doelman niet meteen in Newcastle. Afgelopen zomer ruilde hij AA Gent in voor de Engelse Tweedeklasser, waar hij in eerste instantie nog wel als basiskracht mocht aantreden. Na enkele mindere prestaties verdween hij echter uit het elftal. Ook ex-Anderlecht-sterren Chancel Mbemba en Aleksandar Mitrovic mogen de champagne ontkurken. Met amper vier goals viel de invloed van Mitrovic tegen, terwijl Mbemba (mede door blessures) niet verder geraakte dan tien optredens.