Degryse legt vinger op Brugse wonde: Dan ben je gewoon geen goede ploeg

Degryse legt vinger op Brugse wonde: "Dan ben je gewoon geen goede ploeg"

24-04-2017 22:51
2

RSC Anderlecht haalde een meer dan bevredigend niveau in de topper op zondagavond (2-0), maar dat was mede te danken aan het slappe spel van Club Brugge. De regerende landskampioen is al weken helemaal nergens op het veld. 

--> HOGE ODD! Club met gemak voorbij KVO: 4 keer je inzet!

Franky Van der Elst ziet het niet meer goed komen met zijn ex-club. "De bobijn is af, zeker na gisteren (zondag, nvdr.)", oordeelt hij in Extra Time. "Maar goed, ze spelen al een hele tijd niet goed. Mede door blessures, maar dat kan je niet heel het seizoen lang blijven zeggen. Vorig jaar is het wel gelukt om ze na Nieuwjaar scherp te krijgen. Toen waren ze in Play-Off 1 niet meer te houden", herinnert The Fox zich. Een gebrek aan mentaliteit? "Denk je nu echt dat er één iemand geen goesting had gisteren? Ze probeerden wel, maar niets lukte gewoon", verklaart Van der Elst.

Marc Degryse maakt zich vooral zorgen om de prestaties buiten Jan Breydel. "Het is het verhaal van het volledige seizoen. Ze hebben nu achttien keer op verplaatsing gespeeld, en daarvan negen matchen verloren. De laatste wedstrijden gaat het dan helemaal bergaf omdat ze thuis ook steken laten vallen. Ze hebben verloren op Kortrijk, Oostende, Waasland-Beveren, Lokeren ook nog. Ik vind: als je het op verplaatsing niet kunt brengen, ben je geen goeie ploeg", besluit hij hard.