Niet enkel Tielemans maakt indruk: Zijn profiel is toch uniek

Niet enkel Tielemans maakt indruk: "Zijn profiel is toch uniek"

24-04-2017 22:32
3

De glansprestatie van RSC Anderlecht tegen Club Brugge zinderde ook bij Extra Time nog na. Het panel kreeg de vraag voorgeschoteld wie van de twee paars-witte goudhaantjes nu het meest indruk maakt: Leander Dendoncker of Youri Tielemans. Een moeilijke vraag, zo blijkt.

--> EASY! Anderlecht op weg naar de titel na winst: 2,40 keer je inzet!

In de begingeneriek kozen zowel Jan Mulder als Francky Van der Elst nog voor Tielemans. Tijdens de uitzending stelde The Fox die visie een beetje bij. "Dendoncker zit absoluut in een fantastische periode", zegt hij. "Iemand met een heel groot loopvermogen, die heel vaak naar voor trekt, zoals tegen Man U. Toen deed hij het misschien zelfs net iets te veel. Ik denk dat je je dat meer kan permitteren met Trebel in het elftal. En met Stanciu helemaal niet", voegde hij er nog fijntjes aan toe.

Ook het doelpunt van Dendoncker mocht op lof rekenen. "Twee baltoetsen, rechts links, een prachtige goal. Tsjak in het dak van het doel. Knap gedaan. Ik zei daarnet Tielemans, maar ik twijfel toch ook wel een beetje. Zijn (Dendoncker, nvdr.) profiel is toch uniek. Wie gaat er de grootste carrière maken?", vraagt hij zich af. Daar had Marc Degryse wel nog wat aan toe te voegen. "Het is wel nog zes jaar verschil tussen beiden (Tielemans en Trebel, nvdr.). Zo moet je het ook zien."

Staelens 3.0?
Filip Joos probeert een opmerkelijke parallel te trekken. "Mag je over Dendoncker zeggen dat hij een soort van Staelens 3.0 is? Ik bedoel dan Staelens, maar beter", vroeg hij aan Van der Elst. "Ja, maar Staelens kon ook wel nog wat meer scoren", antwoordde die daarop. "Dat kan nog komen natuurlijk", reageerde Joos.