Opmerkelijke aanpak van Wilmots werkt: Ivoorkust opnieuw wat talent rijker

Opmerkelijke aanpak van Wilmots werkt: Ivoorkust opnieuw wat talent rijker

24-04-2017 21:46

Het was één van de eerste zaken die Marc Wilmots aankondigde bij zijn aanstelling als bondscoach van Ivoorkust: hij zou jonge Ivorianen uit Frankrijk proberen overtuigen om voor zijn project te kiezen. Voorlopig houdt de trainer woord, want hij mag opnieuw twee jongens verwelkomen.

De Ivoriaanse voetbalbond heeft zelf aangekondigd dat Jean-Philippe Gbamin (Mainz 05) en Jérémie Boga (Granada FC) hebben toegestemd om te voetballen voor het land van hun roots. Beide spelers beschikken ook over de Franse nationaliteit, maar achten het dus beter om uit te komen voor Ivoorkust. Eerder maakten Maxwel Cornet (Olympique Lyon) en Seko Fofana (Udinese) dezelfde keuze.

Zowel Gbamin en Boga kwamen in het recente verleden nog uit voor de Franse jeugdelftallen. Zij zullen Wilmots de komende jaren proberen helpen om de Ivorianen weer naar de top van het Afrikaanse voetbal te loodsen. Eerste objectief in die missie is het WK van 2018 in Rusland. Voorlopig leiden de West-Afrikanen in hun kwalificatiepoule met vier op zes. De eerstvolgende afspraak voor Wilmots is een oefenpot tegen Nederland, op 4 juni.