Vanden Stock stelt Pro League niet teleur en aanvaardt belangrijke functie opnieuw

Vanden Stock stelt Pro League niet teleur en aanvaardt belangrijke functie opnieuw

24-04-2017 20:04
1

Roger Vanden Stock zal ook de komende twee jaar dienst doen als voorzitter van de Pro League. Dat is de overkoepelende organisatie die alle Belgische profclubs verenigt. De Pro League had de Anderlecht-president zelf gevraagd om nog wat langer door te gaan, meldt Le Soir. Met gunstig effect dus.

Sinds 2015 staat Vanden Stock aan het roer bij de Pro League. Destijds volgde hij Michel Dupont op. Aangezien de overige leden uit de raad Vanden Stock zelf gevraagd hadden om zijn mandaat te verlengen, lijkt iedereen best tevreden met de manier waarop hij de zaken bestuurt. Vanden Stock, die ook bij Anderlecht als voorzitter optreedt, is momenteel 74 jaar oud. De eerstvolgende afspraak op agenda is de vergadering omtrent de tv-rechten voor de komende seizoen, die gepland staat op 2 mei.

Overigens heeft de Pro League ook de toestemming gegeven aan twee extra leden om zich bij de raad te voegen. Patrick Janssens (KRC Genk) en Luc Devroe (KV Oostende) zijn de gelukkigen. Vanaf 1 juli mogen zij zich aan de zijde scharen van Joseph Allijns (KV Kortrijk), Mehdi Bayat (Sporting Charleroi), Michel Louwagie (AA Gent), Vincent Mannaert (Club Brugge), Johan Timmermans (KV Mechelen), Herman Van Holsbeeck (RSC Anderlecht) en Paul Van der Schueren (OH Leuven).