Interview van Preud'homme doet stof opwaaien: Nog nooit meegemaakt

Interview van Preud'homme doet stof opwaaien: "Nog nooit meegemaakt"

24-04-2017 19:30
2

Michel Preud'homme was bijzonder teleurgesteld na de nederlaag van Club Brugge op Anderlecht, hij deed dan ook een belofte. Van nu af aan stelt hij enkel nog spelers op die voor Club willen spelen. Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine vindt dat een ronduit bizarre uitspraak.

Sys weet niet of Club op deze manier nog de tweede plaats kan halen. "Dat wordt moeilijk. Ik heb het nooit eerder meegemaakt dat een trainer moest zeggen dat hij enkel nog spelers zal opstellen die voor Club willen vechten. Dat druist zo in tegen het DNA van die club. Het bewijst volgens mij dat de chemie tussen trainer en spelersgroep uitgewerkt is", aldus Sys.

Nochtans begon Club niet eens slecht tegen Anderlecht, maar het liep snel spaak. "De eerste tien minuten op Anderlecht vielen nog mee, maar wat ze nadien presteerden was lamentabel. Voor de zoveelste keer ontbrak het aan spirit. En dat in de match van de laatste kans. Maar tegen een zogezegd vermoeid Anderlecht was het Club dat de hele tijd achter de bal moest lopen."

Sys geeft het voordeel nu aan AA Gent, dat ook een puntje voor staat. "AA Gent heeft betere papieren. Ze voetballen veel kansen bijeen, alleen ontbreekt het de ploeg aan een koele killer. Dat brak hen dit weekend tegen Oostende zuur op. Naast Club en Gent zie ik geen andere ploeg nog in staat om voor die tweede plek te vechten, al vind ik Oostende wel gretig ogen."