Fellaini bewierookt opleiding RSCA: 'Daardoor is het Belgische voetbal zo sterk'

Fellaini bewierookt opleiding RSCA: 'Daardoor is het Belgische voetbal zo sterk'

24-04-2017 18:40

Marouane Fellaini krijgt na de confrontatie tussen Manchester United en RSC Anderlecht in de Europa League veel vragen over de plotse opgang van het Belgische voetbal. De Rode Duivel wees tegenover United Review op het belang van jeugdopleiding.

--> EASY! Anderlecht op weg naar de titel na winst: 2,40 keer je inzet!

"Het Belgische voetbal is momenteel zo sterk omdat er goed gewerkt wordt in de jeugdacademies", aldus Fellaini. "Die jongens krijgen ook kansen bij het eerste elftal. Veel Belgische teams hebben hier het belang van ingezien. Bovendien heeft België nu ook veel getalenteerde spelers, zoals Youri Tielemans bij Anderlecht. Ik hoop dat ze zo nog jaren zullen blijven doorgaan."

Fellaini heeft zelf een verleden bij de jeugd van Anderlecht. Op zijn tiende werd hij er echter weggestuurd om uiteindelijk door te breken bij rivaal Standard. Toch heeft Fellaini veel lof voor de Brusselse jeugdopleiding. "De jeugdacademie van Anderlecht was goed voor mijn ontwikkeling en doet goede dingen voor het Belgische voetbal."

"De club geeft de jongens uit de jeugdacademie kansen en zij doen het over het algemeen ook goed. Bij de Rode Duivels heb ik zo Leander Dendoncker en Youri Tielemans leren kennen. Zij zijn twee geweldige spelers en zijn allebei zeer belangrijk voor Anderlecht."