Verbauwhede komt met belangrijke update over verloren zoon van Lokeren

Verbauwhede komt met belangrijke update over verloren zoon van Lokeren

24-04-2017 14:45

Ayanda Patosi is letterlijk en figuurlijk uit beeld verdwenen bij Lokeren. De Zuid-Afrikaan verbleef zonder toestemming van de Waaslanders in zijn geboorteland. Met dank aan Glenn Verbauwhede, die zelf actief is in Zuid-Afrika, is er meer nieuws over de beweegredenen van Patosi.

Patosi kreeg vlak voor de Play-Offs nog een nieuwe kans van Runar Kristinsson, maar de aanvallende middenvelder kwam in maart plots niet opdagen voor een training. Lokeren was zodoende helemaal klaar met Patosi. De club wilde echter nog wel weten of er een gegronde reden was voor zijn afwezigheid. En die lijkt er nu via Verbauwhede te zijn gekomen. ''Ayanda is inderdaad in Zuid-Afrika. Eén van zijn ouders is ziek", laat de ex-doelman van Club Brugge weten in de Zuid-Afrikaanse pers.

"Uiteraard kon hij de situatie beter aangepakt hebben door de telefoon te nemen en de situatie uit te leggen aan Lokeren, maar we zijn volop aan het werk om de brokken te lijmen. De jongen panikeerde toen hij het nieuws hoorde en snelde naar Zuid-Afrika...'', aldus Verbauwhede. Patosi heeft een aflopend contract bij Lokeren en lijkt deze zomer op zoek te moeten gaan naar een nieuwe ploeg.