Vandenbempt voorspelt een catastrofe voor Club Brugge

Vandenbempt voorspelt een catastrofe voor Club Brugge

24-04-2017 12:40
3

Anderlecht gaat vermoedelijk lopen met de landstitel, maar wie wordt er tweede? Peter Vandenbempt voorspelt dat AA Gent zich gaat plaatsen voor de voorrondes van de Champions League.

Gent staat nu op de tweede plaats en gaat die volgens Vandenbempt niet meer afgeven. De titel is onmogelijk. "Voor Gent lijkt de titeldroom weg. Ze droomden daar zeker. Stilletjes en stiekem. Maar de achterliggende berekening was dan wel dat Gent zelf zou winnen tegen KV Oostende en dat Anderlecht punten zou laten liggen tegen Club. Dat is nu omgekeerd. Anderlecht is nog verder uitgelopen", vertelt hij bij Sporza.

Gent hoeft zich echter niet te schamen voor het spelniveau. "Gent speelde tegen KVO best een goeie wedstrijd. Het had kunnen winnen. Met het niveau dat Gent haalt in Play-off I is weinig mis. Het is vooral door de prestatie van Anderlecht gisteren, door het zelfvertrouwen en de flow waar dat elftal nu inzit, dat Gent hoogstens voor plaats twee zal strijden."

Vandenbempt gelooft wel dat Gent de favoriet is voor de tweede plaats. "Op basis van de prestaties van Gent en Club denk ik dat Gent daar wel favoriet voor is. Maar de titel? Neen, ik denk dat alleen Anderlecht Anderlecht nog van de titel kan houden."