OFFICIEEL: KV Kortrijk heeft zijn nieuwe coach gevonden

OFFICIEEL: KV Kortrijk heeft zijn nieuwe coach gevonden

24-04-2017 11:50

De kogel is door de kerk: Yannis Anastasiou is van volgend seizoen de hoofdcoach van KV Kortrijk. De Griek was dit seizoen nog aan de slag bij het Nederlandse Roda JC Kerkrade.

KV Kortrijk maakt het nieuws maandagochtend via de officiële kanalen bekend. Het nieuws komt niet als een complete verrassing, want vorige week bevestigde Anastasiou al dat er contact was geweest met de Veekaa. Beide partijen hebben nu een overeenkomst bereikt voor de komende drie seizoenen. Karim Belhocine zal wel gewoon het lopende seizoen afmaken. 

Anastasiou is geen onbekende in het Belgische voetbal. De voormalige spits stond in het verleden onder contract bij Anderlecht, waar hij echter slechts één seizoen speelde. Na zijn carrière begon hij in 2013 zijn carrière als hoofdcoach. Hij ging aan de slag bij Panatinaikos, waarmee hij in 2014 de Griekse beker mee wist te veroveren. Sinds deze zomer is hij eindverantwoordelijke bij Roda JC, waarmee hij nog niet zeker is van handhaving in de Eredivisie.

De job gaat dus aan de neus van Philippe Clement voorbij. De assistent van Club Brugge wil zelfstandig worden en was naar verluidt serieus in beeld bij Kortrijk. Clement krijgt misschien zijn droombaan bij Club, nu er flink getwijfeld wordt aan de toekomst van Michel Preud'homme.