Minder dan 1.000 toeschouwers voor Play-Off 2: Wie heeft hier iets aan?

Minder dan 1.000 toeschouwers voor Play-Off 2: "Wie heeft hier iets aan?"

24-04-2017 09:45

Play-Off 1 is dit seizoen niet bepaald spannend, maar vooral Play-Off 2 doet toch de wenkbrauwen fronsen. Het interesseert eigenlijk geen kat, zeker ook omdat Racing Genk ongenaakbaar lijkt. Raf Willems van De Witte Duivel ziet de ene troosteloze match na de andere.

Er wordt veel gescoord in Play-Off 2 en jongeren krijgen kansen. Daarmee zijn alle positieve zingen gezegd. "Kijken naar Play Off 2 doet in niets denken aan een voetbalwedstrijd. Zappend op Play Sports kwam ik op drie opeenvolgende zenders het volgende beeld tegen: een leeg stadion. Hier en daar zaten er enkele mensen maar je hoorde de spelers roepen naar elkaar. Het lijkt steeds op een veredelde vriendschappelijke match", klaagt Willems.

"Lierse, STVV, Union, Roeselare, Moeskroen, Eupen, Lokeren, Waasland-Beveren: soms minder dan duizend toeschouwers, nooit meer dan vijfduizend. Wie heeft hier iets aan? Tenzij een student-fotograaf met als opdracht het schieten van een atypisch plaatje: dat van een leeg stadion, met name. De bedenker van dit format verdient toch pek en veren?"

Helaas tonen ook de grotere clubs niet al te veel. "De vraag die we moeten stellen: gaat het er veel beter aan toe in Play-Off 1? De onaantrekkelijke partijen stapelen zich op. Kort en goed: het geheugen is op mijn bijna 57ste verjaardag misschien niet meer zo optimaal maar ik herinner mij niet één partij voor de geschiedenisboeken. Bovendien: de stadions van Oostende, Charlerloi en Waregem lopen evenmin vol."