Preud'homme geeft zware steek aan eigen speler: Won geen enkel duel

Preud'homme geeft zware steek aan eigen speler: "Won geen enkel duel"

23-04-2017 20:45
3

Michel Preud'homme kan het tij niet keren bij Club Brugge, het lijkt een einde in mineur te worden voor de Luikse coach. In zijn interview bij Play Sports was hij na Anderlecht - Club Brugge behoorlijk bits.

De opdracht van Preud'homme was kennelijk om druk te zetten op Anderlecht, maar daar was niets van te zien. "De eerste tien minuten waren ok van ons, maar dan moet je doorgaan. Nadien kwamen we op alle gebieden tekort. Op alle duels zijn we overklast. In snelheid, reactievermorgen, duelkracht. Bekijk maar alle stilstaande fases. Spelers die normaal gezien voor de Premier League gemaakt zijn, wonnen geen enkel duel". Dat laatste is een duidelijke verwijzing naar Björn Engels.

Club Brugge kwam dan ook nauwelijks aan kansen. "In balbezit was het ook veel te lateraal. De spelers moeten gemotiveerd zijn om zo'n match te spelen en tonen dat ze het waard zijn. Dat Vormer de ploeg met zijn twee gele kaarten in de steek liet, is spijtig. Als het niet loopt, wil je het forceren en ga je soms over de schreef."