Anderlecht leidt bijzonder zwak Club Brugge naar de slachtbank

23-04-2017 19:45
6

Anderlecht heeft zondagavond een flinke optie genomen op de titel. Het won van Club Brugge met 2-0 en kan nog zo nog moeilijk ingehaald worden.

Club Brugge zakte af naar het Astridpark met veel goede wil, maar Anderlecht kon heel snel de match in handen nemen. Na een mooie actie over heel wat stations kon Tielemans zijn maatje Dendoncker bedienen. Die vloerde Engels en schoot heerlijk in het dak van het doel.

Club Brugge had nauwelijks een reactie in huis en kreeg op het halfuur nog een tweede goal binnen. Na een uitstekende corner van Tielemans lette niemand op de boomlange Mbodji. Die versloeg Butelle met een staalharde kopbal. Tot overmaat van ramp pakte Vormer op korte tijd twee keer geel, hij mocht dus nog voor de rust gaan douchen. Met 2-0 bij de rust was de match helemaal gespeeld.

Overbodige tweede helft
In de tweede helft was de 3-0 dichterbij dan de 2-1, met pogingen van onder meer Dendoncker en opnieuw Mbodji. Ze raakten allebei niet langs Butelle. Aan de overkant kreeg ook Wesley een grote kans, maar hij mikte over.

De tweede helft was een pak minder interessant dan de eerste. Anderlecht speelde de wedstrijd uit en controleerde, zonder echt op het gaspedaal te duwen. Teodorczyk en Thelin misten wel nog grote kansen. De zege tegen Club werd gevierd als een landstitel, maar die kan Anderlecht inderdaad nog moeilijk ontsnappen. AA Gent staat nu op acht punten, Club Brugge zelfs al op negen.