Mignolet over keerpunt in carrière: Blij met de manier waarop ik heb gereageerd

Mignolet over keerpunt in carrière: "Blij met de manier waarop ik heb gereageerd"

23-04-2017 17:38

Simon Mignolet zit in een goede periode met zijn club Liverpool. De Rode Duivel is weer de onbetwiste nummer één bij The Reds, die ondertussen op de derde plaats staan in de Premier League. Begin dit seizoen liep het evenwel minder vlot voor Mignolet. De doelman werd aan de kant geschoven voor nieuwkomer Loris Karius.  

Karius kreeg tijdens de voorbereiding af te rekenen met een handblessure, maar kreeg in september zijn kans ten koste van Mignolet. "Dat was een keerpunt in mijn carrière", vertelde Mignolet daarover aan Het Nieuwsblad. "Ik ben blij met de manier waarop ik heb gereageerd. Het gaat erom je hoofd koel te houden en hard te werken. Als het jou overkomt, moet je in de spiegel proberen kijken en zien wat beter kan."

Dat harde werk heeft zeker opgeleverd. Na enkele flaters van Karius kreeg Mignolet een nieuwe kans en die greep hij met beide handen. The Reds zijn ondertussen twee maanden ongeslagen en staan op de derde plaats in de Premier League. "De ploeg is gretig om volgend jaar de Champions League te spelen. We zillen er absoluut bij zijn. Het maakt deel uit van de geschiedenis van Liverpool om mee te vechten in Europa", besloot Mignolet.