Champions League weer in zicht voor Fellaini na doelpunt van 10 miljoen

23-04-2017 17:25

Manchester United heeft de top-vier weer in zicht in de Premier League. Laagvlieger Burnley werd zondag op een 0-2 nederlaag getrakteerd door de ploeg van manager José Mourinho.

Veel viel er niet af te dingen op de overwinning van Manchester United, dat op Turf Moor een goede wedstrijd speelde. Anthony Martial opende in de eerste helft de score. Het was zijn 25e treffer in Engelse dienst, waardoor United door een clausule tien miljoen euro moet overmaken naar AS Monaco. In de 39e minuut werd het 0-2 voor United door een frommelgoal van Wayne Rooney.

In het vervolg kwam de voorsprong van de bezoekers uit Manchester geen moment in gevaar, waardoor de grootmacht na de Europa League-zege op Anderlecht (donderdag) richting de top-vier kruipt. Het verschil met nummer vier Manchester City, de volgende tegenstander in de Premier League, is één punt. Marouane Fellaini maakte de 90 minuten vol bij United. Steven Defour kwam opnieuw niet van de bank bij Burnley.