Bizarre constructie: 'Man Utd moet tien miljoen euro betalen na doelpunt'

Bizarre constructie: 'Man Utd moet tien miljoen euro betalen na doelpunt'

23-04-2017 16:51

Manchester United is AS Monaco na de competitiewedstrijd tegen Burnley een smak geld verschuldigd. Dat komt door het doelpunt van Anthony Martial in de eerste helft.

Martial opende zondagmiddag de score op Turf Moor. Het was zijn 25e treffer sinds zijn transfer naar Manchester United anderhalf jaar geleden. Omdat United en Monaco bij die deal (zo'n vijftig miljoen euro) de afspraak maakten dat bij 25 doelpunten een extra bedrag naar het prinsdom zou gaan, moet de Engelse grootmacht nog eens tien miljoen euro overmaken. Dat meldt The Daily Mail.

Het duurde even voordat Martial de mijlpaal had bereikt, omdat hij dit seizoen weinig aan bod komt onder manager José Mourinho. In zijn debuutseizoen, met Louis van Gaal als oefenmeester, was de Franse aanvaller wat dat betreft beter op dreef. Dit seizoen staat de teller op acht doelpunten, vorig seizoen maakte hij er zeventien. Als de 21-jarige Martial ooit de Ballon d'Or wint, moet Manchester United overigens nog eens tien miljoen euro betalen aan Monaco.