Ex-Rode Duivel is klaar voor grote stunt als trainer, maar wil versterkingen zien

Ex-Rode Duivel is klaar voor grote stunt als trainer, maar wil versterkingen zien

23-04-2017 14:39

Tot de grote verrassing van velen stelde het Limburgse Patro Eisden Maasmechelen onlangs Danny Boffin aan als nieuwe trainer. De club heeft grote plannen. Plannen waar Boffin zich duidelijk ook in kan vinden.

"Als de club die weg op wil, kan ik daar enkel positief tegenaan kijken. Natuurlijk wil ik met Patro die stap naar een profclub zetten. Dat zou een hele uitdaging zijn. Maar zijn we reeds zover? Intern is men daarmee bezig. De volgende weken weten we meer", zegt Boffin in Het Laatste Nieuws.

Boffin geeft meteen aan wat de club wil doen. "Men zou de lat zeer hoog willen leggen. Men mikt naar een plaats in de eindronde. Dat kan, maar dan moet er wel een stevig kader staan. Je kan niet het ene jaar tegen de degradatie knokken en een jaar nadien de top spelen."

Al zal er volgens hem wel nog wat moeten veranderen. Zeker in de spelerskern. "Dan moet er kwaliteit en ervaring bijkomen. En met ervaring bedoel ik geen routiniers die komen uitbollen. We hebben nood aan spelers met een meerwaarde, die nog steeds veel honger voor de bal hebben. Spelers die de groep op sleeptouw kunnen nemen of kunnen bijsturen wanneer het wat minder vlot loopt. We zullen het wel horen", besluit hij.