Hazard belooft een stunt: Ik trek hem op het podium

Hazard belooft een stunt: "Ik trek hem op het podium"

23-04-2017 13:34

De Premier League duurt nog enkele speeldagen, maar toch wordt zondagavond de Speler van het Jaar gekozen. Eden Hazard is één van de kandidaten voor de prijs. Al mag van de Rode Duivel ploeggenoot N'Golo Kante hem straks aftroeven. 

Hazard liet eerder al weten dat Kante van hem met de award aan de haal mag gaan. Bij Het Nieuwsblad herhaalt Hazard die wens nog eens. "Het zou eens iets anders zijn dan een speler die altijd scoort of de wedstrijden beslist", aldus Hazard over de Franse stofzuiger van Chelsea. 

Wie is de grote favoriet? "Ikzelf natuurlijk. Nee, ik maak een grapje. Ik denk dat N'Golo het verdient. Niet alleen voor dit seizoen, voor zijn twee seizoenen samen in de Premier League. Ik heb al gezegd dat hij mijn favoriet is en ik hoop dat hij hem krijgt want dat zou eens iets anders zijn dan een speler die altijd scoort of de wedstrijden beslist. Hij is beslissend maar op een andere manier. Dat zou goed zijn voor het voetbal."

Moest Hazard winnen dan zien we Kante toch op het podium. "Nee, maar als ik hem krijg ga ik Ngolo uitnodigen om met mij op het podium te komen. Zo kunnen we hem met twee delen", aldus Hazard. Naast Hazard en Kante zijn ook Romelu Lukaku (Everton), Alexis Sanchez (Arsenal), Zlatan Ibrahimovic (Manchester United) en Harry Kane (Tottenham) in de running voor de award.