Het beste van twee werelden gecombineerd: topelftal van Anderlecht en Club samen

Het beste van twee werelden gecombineerd: topelftal van Anderlecht en Club samen

23-04-2017 10:12
8

Om 18u trappen RSC Anderlecht en Club Brugge af in wat een cruciaal duel om de landstitel zal worden. Als de Brusselaars winnen, zetten ze de regerende kampioen al op negen punten achterstand. Hoe dan ook zal er heel wat kwaliteit aan de aftrap verschijnen in het Astridpark. VoetbalPrimeur.be waant zich trainer en selecteert het beste elftal van beide teams gecombineerd.

Voor het elftal komen enkel spelers in aanmerking die zondag kunnen aantreden. Onze basiself gaat van start in een 4-3-3-formatie.

Frank Boeckx
In doel krijgt hét Belgische sprookje van 2016-2017 de voorkeur. Boeckx leek in de zomer van vorig jaar nog min of meer rijp voor zijn pensioen, maar toen hij in het najaar zijn kans kreeg, greep de goalie die met twee handen. De geboren Lierenaar hield sindsdien tien keer de nul in competitieverband. Mede daardoor troeft hij Ludovic Butelle af, die niet meer het niveau haalt van vorig seizoen.

Ricardo van Rhijn
Bij afwezigheid van Andy Najar wordt het pleit op de rechtsback beslecht door Club Brugge. Veel zomertransfers deden de West-Vlamingen niet, maar de komst van van Rhijn mag gerust een voltreffer genoemd worden. De Nederlander deed Thomas Meunier al snel vergeten met zijn offensieve impulsen, haarfijne voorzetten en uitstekende traptechniek.

Kara Mbodji
Topfit is hij eigenlijk al maanden niet meer, maar zelfs op negentig procent steekt King Kara er bovenuit in België. En zelfs in Europa, want tegen Manchester United presteerde de centrale verdediger geweldig. In de spurtduels durft de Senegalees het al eens afleggen de laatste tijd, maar qua duelkracht en kopbalsterkte heeft hij zijn gelijke niet in het Belgische voetbal.

Stefano Denswil
Ook bij Club heeft men een betrouwbare factor rondlopen achterin. Ook Denswil maakt indruk met zijn fysieke présence, al koppelt hij dat ook nog aan uitstekende voetballende kwaliteiten. Met zijn linkervoet ligt hij vaak aan de basis van de opbouw bij de Bruggelingen. Voorlopig is niet Björn Engels, maar Denswil de bepalende factor in de achterhoede bij de landskampioen.

Ivan Obradovic
Wat de Serviër afgelopen donderdag nog liet zien op Old Trafford, was simpelweg genieten. De linkspoot voetbalde steeds verzorgd uit, zorgde voor dreiging in het offensieve compartiment en zette Henrik Mkhitaryan een wondermooie 'panna'. De carrière van Obradovic werd stevig afgeremd door blessures, maar eigenlijk is hij te goed voor het Belgische voetbal, zo simpel is het.

Leander Dendoncker
De marathonman van Anderlecht kan natuurlijk niet ontbreken in dit elftal. Dendoncker loopt zich te pletter, recupereert, bouwt op en pikt op tijd en stond nog een doelpuntje mee ook. Hij is de constante factor in het spel van paars-wit. Het hoeft niet te verbazen dat de 22-jarige middenvelder steevast de eerste naam is op het wedstrijdblad van René Weiler.

Ruud Vormer
Ook bij Club hebben ze een man lopen die elke wedstrijd opnieuw een aanvaardbaar niveau haalt. Vormer is de laatste jaren de verpersoonlijking van Blauw-Zwart. De Nederlander past perfect in de stijl van het huis: steeds met het mes tussen de tanden, zowel defensief als offensief beukend en op regelmatige tijdstippen een goaltje meepikken. 

Youri Tielemans
Het lijkt niet langer de vraag of Tielemans komende zomer vertrekt uit het Astridpark, maar voor welke som. Het goudhaantje van Anderlecht blinkt al maanden uit met knappe doelpunten en haarfijne passing. Donderdag toonde hij zich in Manchester nog minstens de evenknie van ene Paul Pogba. Als RSCA de titel pakt, heeft het dat vooral te danken aan Tielemans.

Sofiane Hanni
Eigenlijk presteert de Algerijn het best in een centrale rol, maar ook in ons elftal wordt Hanni verdreven naar de flank. Erg hoeft dat niet te zijn, want de technicus bewees dit seizoen al dat hij ook op die positie perfect uit de voeten kan. Zijn zuivere balbehandeling en spelinzicht zijn daarbij zijn belangrijkste troeven. Bovendien zet hij in zijn eerste seizoen in Brussel al meteen straffe statistieken neer.

Lukasz Teodorczyk
Toegegeven, de echte hoogvorm is er al een tijdje niet meer bij de Poolse goalgetter. Toch is Teo ongetwijfeld de meest invloedrijke aanvaller uit de hoogste klasse. De Pool gaat onafgebroken in duel, waardoor hij gigantisch weegt op de defensie van de tegenpartij. Als hij nu ook opnieuw zijn neusje voor de goal vindt, is de kampioen zo goed als bekend.

José Izquierdo
De Colombiaan kent een behoorlijk pechseizoen, maar zelfs op halve kracht is zijn selectie voor dit droomelftal een zekerheidje. Wanneer de dribbelkont zijn beste niveau haalt, kan gewoonweg niemand in België hem afstoppen. Als Club Brugge nog aanspraak wil maken op de titel, kan het de beste Izquierdo gebruiken in het ultieme slot van Play-Off 1.