VTM-journalist hard aangepakt na outing als Anderlechtfan

VTM-journalist hard aangepakt na outing als Anderlechtfan

23-04-2017 09:26
3

Journalist François Colin van De Witte Duivel mocht mee met Anderlecht naar Manchester United, hij was ook aanwezig op het persdiner. Daar zag hij onder meer een speech die volledig in het verkeerde keelgat is geschoten.

Ook Kris Hoflack, hoofdredacteur bij de VTM nieuwsdienst, was aanwezig. Hij was geselecteerd door Anderlecht om een speech te komen geven. "Normaal bepalen de journalisten onderling wie het woord neemt. Paars-wit wilde echter geen risico’s nemen en had er daarom voor gekozen het woord te verlenen aan het hoofdredacteurs van de tv-rechtenhouders. Iemand van RTL en iemand van VTM."

De speech van Hoflack viel niet in de smaak. "Aan de tafel van de voetbaljournalisten krulden de tenen steeds nadrukkelijker van plaatsvervangende schaamte. Hij ratelde de hele Europese geschiedenis van Anderlecht af, niet gehinderd door de nodige fouten, en bleef maar doorgaan."

Colin had gehoopt op meer neutraliteit. "Inderdaad, Sporting heeft een lange Europese geschiedenis, maar dit was ronduit gênant. Pas echt ergerlijk was dat hij het voortdurend over 'wij' had en dat hij 'een paars-wit hart' heeft. Dat is zijn goed recht, maar dan neem je niet het woord namens de pers."