Peeters geeft eerlijk toe: Daar ben ik terecht ontslagen

Peeters geeft eerlijk toe: "Daar ben ik terecht ontslagen"

23-04-2017 08:15

De trainerscarrière van Bob Peeters zit in een diep dal. Bij Westerlo kreeg hij dit seizoen zijn ontslag, het is al de vijfde keer dat hij aan de deur werd gezet bij een ploeg. Daarbij zit er volgens Peeters maar één terecht ontslag. 

Zijn periode als hoofdcoach bij AA Gent was snel ten einde, en dat was meer een opluchting voor de nu 43-jarige trainer. "Of ik ooit terecht ben ontslagen? Ja, als hoofdcoach bij Gent. Dat was voor beide partijen de beste oplossing. De druk was te groot. Ik zag dat zelf niet meer zitten", bekent hij in De Zondag.

Bij zijn andere ex-werkgevers voelt Peeters zich echter tekortgedaan. "Deed Lokeren het beter na mij? Deed beter Westerlo beter? Ik dacht het niet. Als trainer ben je een wegwerpproduct, zeker de laatste tijd."

Peeters vindt dat veel Belgische clubs moeten sleutelen aan hun beleid. "Het bestuur van een voetbalploeg moet bestaan uit mensen met know-how en ervaring. Wie geen achtergrond heeft in het voetbal, neemt teveel beslissingen die club én speler of trainer beschadigen. Je zou eens moeten nagaan hoeveel clubs beter doen na een trainerswissel."