Anthuenis geeft pluim aan Genkenaar: Weinig spelers zijn zo sterk

Anthuenis geeft pluim aan Genkenaar: "Weinig spelers zijn zo sterk"

23-04-2017 07:45

Racing Genk raast voorlopig door Play-Off 2, het heeft in de eerste drie wedstrijden geen punt verloren. Aimé Anthuenis hoopt dat de Limburgers opnieuw meer kansen geven aan Thomas Buffel, een speler die hij enorm respecteert.

De voormalige kampioenenmaker van Racing Genk is in De Zondag vol lof over zijn ex-ploeg. "We kunnen niet naast het knappe Europese parcours van Racing Genk kijken. Het kostte hen misschien wel Play-Off 1, maar het verdient toch een dikke proficiat."

Ondanks de grote teleurstelling eerder dit seizoen blijft Genk professioneel. "Mentaal blijven ze in Play-Off 2 nog sterk presteren. Het goede parcours in de Europa League en het ritme dat ze daardoor kunnen opdoen heeft hen daar zeker bij geholpen. Bij winst tegen Moeskroen zijn ze bijna zeker van de groepswinst. Ze zijn een serieuze kandidaat om het Europees ticket te grijpen.

Thomas Buffel, die nog geen nieuw contract heeft gekregen, staat ook stilaan op. "Opvallend is dat Buffel nog altijd tot de uitblinkers van het elftal behoort. Weinig spelers zijn zo sterk, zeker als je weet wat hij recent nog privé meemaakte."