Nieuwe tegenvaller voor Bayern na Champions League-dreun, Casteels onderuit

22-04-2017 17:38

Bayern München heeft zaterdagmiddag twee punten laten liggen in de Bundesliga. In de eigen Allianz Arena kwam de koploper niet verder dan 2-2 tegen FSV Mainz. Arjen Robben scoorde én leverde een assist af namens Bayern. Het is al met al een slechte week voor Der Rekordmeister, die eerder deze week werd uitgeschakeld in de Champions League door Real Madrid.

Mainz kwam fantastisch uit de startblokken in München. Stoke City-huurling Bojan maakte er binnen een paar minuten 0-1 van. De Spanjaard staat nu in een opvallend rijtje. Alleen hij, John Dahl Tomasson en Gheorghe Popescu slaagden erin om in de Eredivisie, de Premier League, de Serie, de Primera Division én de Bundesliga te scoren.

Na een kwartier maakte Robben er 1-1 van, op aangeven van collega-aanvaller Franck Ribery. Voor de pauze kwam Bayern wéér op achterstand. Daniel Brosinski scoorde vanaf de penaltystip. Dankzij een late treffer van Thiago Alcantara (assist Robben) hield Der Rekordmeister nog een punt over aan de clash met de nummer vijftien van de ranglijst.

Arj3n R0bb3n Goal ~ B@yern vs M@inz 1-1 door Sports_HD

Het VfL Wolfsburg van trainer Koen Casteels ging onderuit bij Hertha BSC: 1-0. Vedad Ibisevic maakte na een uur spelen de enige treffer van de wedstrijd. Casteels deed negentig minuten mee bij Wolfsburg, dat nu drie van z'n vier laatste competitiewedstrijden heeft verloren. Nummer twee RB Leipig gaat zondag op bezoek bij Schalke 04. Het gaat naar koploper Bayern kan naar zes punten verkleind worden. Borussia Dortmund komt zaterdagavond in actie tegen Borussia Mönchengladbach.