'Spurs-spits verder in het nauw: Tottenham informeert naar Serie A-revelatie'

'Spurs-spits verder in het nauw: Tottenham informeert naar Serie A-revelatie'

22-04-2017 14:25

Tottenham Hotspur heeft deze maand bij Sampdoria geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Patrik Schick. Dat melden Italiaanse media. De komst van de 21-jarige Schick naar Londen zou slecht nieuws betekenen voor Vincent Janssen. 

Schick, een Tsjechische spits van 1 meter 87, is bezig aan zijn eerste seizoen in Italië. Dat gaat goed: de international maakte elf doelpunten in 29 optredens namens Sampdoria, de club van Dennis Praet. Vrijwel alle topclubs uit de Serie A hebben inmiddels het oog laten vallen op Schick - en ook Spurs ziet volgens Mediaset een geschikte versterking in de targetman. 

Janssen werd afgelopen zomer voor twintig miljoen euro overgenomen van het Nederlandse AZ. De Oranje-international heeft tijdens zijn debuutseizoen op White Hart Lane niet kunnen overtuigen. Engelse media verwachten dat manager Mauricio Pochettino in de zomer afscheid wil nemen van Janssen.

Schick heeft overigens een stevig prijskaartje. Sampdoria wil minstens 25 miljoen euro ontvangen voor het talent, dat nog tot medio 2020 vastligt in Genua.