Anderlecht geeft Ajax hoop: Dat kan het ook

Anderlecht geeft Ajax hoop: "Dat kan het ook"

22-04-2017 12:54

Ajax heeft Nederland weer op de voetbalkaart gezet door zich te plaatsen voor de halve finale van de Europa League. Dat zegt analist Aad de Mos in gesprek met Sporza. 

"De prestatie van Ajax wordt goed ontvangen in Nederland", aldus de oud-trainer van de Amsterdamse grootmacht. "Want het voetbal zat wat in een dip. Zeker door de teleurstellende resultaten van Oranje."

"De Hollandse School werd in vraag gesteld: moeten we doorgaan met buitenspelers, pressing en zoveel ruimte in de rug? Maar die twijfel is nu door Ajax de kop ingedrukt. Dat Ajax in de halve finales staat, zet Nederland weer op de voetbalkaart", vervolgt De Mos. 

Hij is enthousiast over spelers als Justin Kluivert en Kasper Dolberg. "En dan is er nog die fantastische trainer: Peter Bosz. Hij is iemand die aanvallend voetbal predikt, het handelsmerk van Ajax. Dat is helemaal terug en daar krijgen ze internationaal lof voor."

De Mos denkt dat Ajax de Europa League ook daadwerkelijk kan winnen. "Manchester United bijvoorbeeld vind ik zwakker dan Lyon. Als Anderlecht met een goede dag United donderdag had kunnen kloppen, dan kan Ajax dat ook."