Chelsea-icoon heeft opdracht voor De Bruyne: ''Moet daar meer voor pushen''

Chelsea-icoon heeft opdracht voor De Bruyne: ''Moet daar meer voor pushen''

22-04-2017 11:00
1

Frank Lampard zette in februari op 38-jarige leeftijd een punt achter zijn imponerende loopbaan. De icoon van Chelsea ging direct aan de slag als analist. In die functie neemt hij nu enkele Rode Duivels onder de loep. Kevin De Bruyne is één van hen.

Lampard speelde nog bij Chelsea, toen De Bruyne daar korte tijd onder contract stond. Hij was toen al onder de indruk. "Ik ben aangenaam verrast door zijn progressie. Wat ik van hem op training zag bij Chelsea: hij was goed in alles. Hij had een goeie pass in de voeten, hij zag de openingen, hij kon een kans afmaken en zijn spelintelligentie is ontegensprekelijk'', klinkt lovend in Het Laatste Nieuws.

De Bruyne wist echter niet door te breken in Londen. ''Bij Chelsea was hij wat gefrustreerd, omdat hij niet vooraan in de pikorde stond, maar het is ook niet iedereen gegeven om terug te keren naar de Premier League zoals hij dat deed en te tonen hoe goed je eigenlijk écht wel bent. Hij heeft zichzelf naar een ander niveau getild'', aldus de 106-voudig international van Engeland.

Volgens Lampard bezit De Bruyne alle kwaliteiten voor een topspeler, maar Lamps mist dit seizoen wel een cruciaal iets in het spel van onze landgenoot. ''Zijn assists, zijn vista en zijn passing zijn fantastisch. Alleen, één zaak mis ik dit jaar bij hem: goals. Ik sta daarop - ik was zelf ook een scorende middenvelder. Hij heeft die neus, maar hij zou er meer voor moeten pushen. Hij zou in de dubbele cijfers moeten staan'', besluit de Engelsman met een opdracht voor De Bruyne.