Weiler dan toch juist? Dokter RSCA onthult reden achter wissels Hanni en Teo

Weiler dan toch juist? Dokter RSCA onthult reden achter wissels Hanni en Teo

22-04-2017 09:40
3

René Weiler kreeg heel wat kritiek na zijn ietwat vreemde wissels tegen Manchester United. Zo haalde hij Sofiane Hanni en Lukasz Teodorczyk van het veld. Een rationele beslissing, zo zegt Jochen De Coene, hoofd van de medische staf.

--> TITELRACE! Anderlecht haalt het van Club voor 6(!) keer je inzet!

"Ik heb via de sociale media vernomen dat er veel te doen was om de wissels van de coach. Eerlijk: dat begrijp ik niet. Ik snap wel dat supporters emotioneel reageren, maar wij moeten de zaken op een rationele manier bekijken", vertelt hij.

"De club heeft veel geld geïnvesteerd in een innovatief systeem waarmee we de fysieke prestaties van de spelers tijdens de match kunnen volgen", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "De cijfers van pakweg Sofiane waren gevoelig aan het zakken. Dát was de reden voor zijn wissel."

"Wij gaven het signaal en de coach hakte de knoop door. Als Weiler Hanni had laten staan, zou zijn rendement sowieso gedaald zijn, zouden we deze zondag een probleem gehad hebben en steeg de kans op een blessure gevoelig. Hetzelfde geldt voor Teo: die is al enkele weken minder fris."