Gent vergeet voorsprong op Club te vergroten, Anderlecht lachende derde

21-04-2017 22:20
1

Gent heeft in eigen huis niet voor de winst kunnen zorgen. Een spektakelrijke partij tegen KV Oostende eindigde op een 1-1 gelijkspel.

De eerste helft was weer reclame voor het voetbal dankzij Gent en Oostende. Beide clubs kregen voldoende kansen om op voorsprong te komen. Bij KV Oostende stond er echter een sterke Silvio Proto in doel.

Aan de andere kant was het vooral KV Oostende zelf dat bijzonder inefficiënt was. Het werd een brilscore bij rust, maar het was wel duidelijk dat de wedstrijd nog alle kanten kon opgaan.

Toch doelpunten
Ook na de pauze ging het over en weer met enkele hete standjes (en penaltyfases) voor beide doelen. Iets meer dan twintig minuten voor tijd was het dan toch raak. Franck Berrier bracht KVO op voorsprong met een harde knal.

Lang kon KVO niet genieten van de voorsprong. Nog geen tien minuten later stond het al 1-1 na een doelpunt van Yuya Kubo. Beide ploegen gingen in de laatste minuten nog op zoek naar de overwinningstreffer, maar het bleef 1-1.

Gent blijft door het gelijkspel steken op 33 punten. Het moet vrezen dat Club Brugge opnieuw over hen naar de tweede plek springt. Dan moet het wel voorbij Anderlecht zien te geraken, dat nu al vijf punten voorsprong heeft op Gent.